Begraven

Herdenkingdienst

Het houden van een herdenkingsdienst bij het verlies van een dierbaar persoon uit uw familie kan prettig zijn na een bepaalde periode. Ons kerkje biedt u de gelegenheid om dergelijke herdenkingsdiensten en bijeenkomsten te houden.

Het kerkje heeft standaard 60 zitplaatsen, die met gelijke antieke stoelen kunnen worden aangevuld tot 75 zitplaatsen. Voor meer zitplaatsen zijn klapstoeltjes beschikbaar of kan gekozen worden voor staanplaatsen.

Begraven

Rond het kleine kerkje ligt een eeuwenoude begraafplaats als een oase van rust met parkachtige uitstraling. Sommige oude bomen die er staan zijn als monument aangemerkt.
Het kerkje en de begraafplaats versterken elkaar in eenvoud en schoonheid.

Begraafparkje

Op het begraafparkje van het Kleine Bartholomeuskerkje aan de Nieuwe Holleweg in Beek staat deze fraaie boom. Davidia involucrata is de wetenschappelijke naam.

Grafstenen met een verhaal

Op het kerkhof van het kerkje staat een grafstele (graf 22) waarvan hieronder de tekst op de rug zijde van de stêle. Op de voorzijde een reliëf van wit marmer; op de achterzijde een grafschrift in dichtvorm. Op de zerk staat het volgende opschrift: ANNA. ROSALIA. RIESS geboren te AMSTERDAM den 19 November 1817 overleden te MONTPELLIER den 15 December 1841.