Gastenboek

Bent u in ons kerkje getrouwd, heeft u er een concert of expositie georganiseerd dan horen wij graag uw mening. Uw ervaring, omschreven in een paar regels en graag met foto kunt u mailen naar de beheerder van de website via dit emailadres. 

Countertenor Sytse Buwalda

In 2007 ontdekte ik, tijdens een korte vakantie, het prachtige kleine Bartholomeuskerkje in Beek. Na het bijwonen van een zondagsdienst was ik meteen verkocht! In deze kerk wilde ik zingen! De akoestiek, de sfeer die het uitademt... Alles wat een zanger nodig heeft om van elk concert een feestje te maken. Voeg daarbij de vriendelijke en behulpzame beheerders en je hebt een toplocatie. Mij zult u dus minstens een keer per jaar het hoogste lied horen zingen.

Met muzikale groet, Sytse Buwalda   www.sytsebuwalda.nl

"je zingt er zo lekker weg"

In de afgelopen jaren heb ik met het koor Revival uit Malden tijdens de kerstperiode een aantal concerten georganiseerd in het kerkje. De akoestiek in dit kerkje is bijzonder te noemen. Of je nu met een koor zingt of een klein a capella koortje, het klinkt subliem. Het lijkt wel of zingen er moeiteloos gaat. Het kerkje is niet zo heel erg groot, daarom ontstaat er als snel een intieme sfeer waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt, inclusief mij als dirigent.
Ik kom graag weer eens terug om er met een koor een optreden te verzorgen.

Hans Elbers, dirigent voormalig koor Revival (Malden)

Cantorij Brakkenstein o.l.v. Norbert Bartelsman

"Ons kerstconcert op zondag 16 december 2012 begon om 20 uur. Bij aankomst zagen we het prachtig verlichte kerkje. Om 19 uur starte wij met inzingen, dat ging goed, er is een fijne akoestiek. Binnen is het heel sfeervol en de intieme sfeer werd nog verhoogd door het aansteken van de kaarsen langs de wand. Na afloop hoorden wij van verschillende mensen uit het publiek dat ze van de muziek hebben genoten. Fijn om te horen; wij hebben ervan genoten om in het kerkje te zingen!"

Namens Cantorij Brakkenstein,Rienke de Jong            www.cantorij.nl 

Concert Jonge violisten

Op zondagmiddag 16 juni, 13.00u, de leerlingen druppelen een voor een naar binnen. Hun vioolkoffers ploffen neer en klinken nog onzeker over wat er komen gaat.We beginnen te oefenen en de ruimte vult zich met vioolklanken, wat aanwijzingen, kom op we proberen het nog een keer!

Af en toe lopen er wat mensen binnen, kennelijk aan de wandel en geroepen door gestreken klanken. Tegen vieren komen ouders en familie en de tijd staat even stil.Geraakt door mijn vioolleerlingen, begeleid ik hun achter de piano. In de pauze is er buiten koffie en thee met eigen gemaakt gebak door de leerlingen!

En dan is het weer voor bij, na het Concerto voor 4 violen van Telemann, gaat ieder weer zijns weegs. De kerk heeft een enorme indruk gemaakt bij alle deelnemers, de akoustiek en de intimiteit van deze pracht ruimte, nemen ze mee in hun toekomstige vioolspel!

Guido Jansen www.vioollesnijmegen.nl